Over suikerbonen en de hittegolf...

Lekker weertje he?

Het is warm. Erg warm. Dat kan flink lastig zijn wanneer je - zoals het merendeel van onze klanten - hoogzwanger bent. Komt daarbij de zorg voor de suikerbonen: zullen deze wel probleemloos het transport overleven? Een woordje uitleg...

Suikerbonen kunnen wat hebben

Bij ons staan de suikerboontjes in een vrij constante temperatuur. Als het buiten echt heet is, dan wordt het hier ook ietsje warmer, maar meer dan 24 graden wordt het nooit. Dat werkt niet alleen fijn, het is ook nog eens handig: ik hoef me nooit zorgen te maken over de voorraad boontjes en snoep. Van zodra de pakketjes opgepikt worden door Bpost (dat gebeurt zo rond 15 uur elke dag) sturen wij ze dus wel de warme buitenwereld in, maar suikerbonen kunnen echt wat hebben. Vocht is erger dan warmte, maar dat is op dit moment geen probleem. Jouw suikerbonen en smarties zullen dus probleemloos hun bestemming bereiken.

Hoe bewaar ik mijn suikerbonen het beste?

Goed. Je pakje is gearriveerd en er is niks gesmolten, hoera! Maar nu? Waar en hoe bewaar je je suikerboontjes het beste? Eigenlijk verandert de hitte niets aan ons advies: plaats je suikerboontjes zeker niet in de koelkast en uiteraard ook afgeschermd van zonlicht. In een doos in de berging bijvoorbeeld. Werk je met snoepjes, zorg dan altijd voor een geschikte snoepverpakking. Leg snoepjes nooit rechtstreeks in een kartonnen doosje, maar stop ze altijd eerst in een goed afgesloten snoepzakje. Zelf gebruiken we daarvoor onze zakjes met kleefstrip, die zijn gemakkelijk in gebruik en je kan er je snoepjes lang vers in bewaren.

Wat met chocolade?

Chocolade is een heel ander verhaal. Chocoladerepen zijn niet voorzien van een beschermend glazuurlaagje en de chocolade zal dus gewoon smelten bij extreem hoge temperaturen. Dat willen we niet, en dus verzenden we tijdens hittegloven geen chocoladetabletten of koetjesrepen. Je kan daar bij het plaatsen van je bestelling wat rekening mee houden. Heb je jouw bedankjes heel erg dringend nodig en is het buiten subtropisch warm? Dan raden we je aan om enkel de wikkels te bestellen en zelf chocolade te voorzien. Kan de bestelling eventjes wachten tot de temperatuur het toelaat? Dan kan je ze rustig plaatsen in de wetenschap dat we jouw repen veilig en wel bij ons bewaren tot de temperatuur de verzending toelaat. Ook daar geldt weer: bewaar chocolade bij ontvangst op een droge, donkere en koele plaats, maar niet in de koelkast.