Snoep

Heerlijk zoete snoepjes, zuurtjes, toverbollen en smoelentrekkers... We hebben meer dan honderd soorten snoep! Herontdek het snoep van vroeger en ontdek de allernieuwste snoepjes online of in onze winkel.

Als een kind in een snoepwinkel

Suikerdraakje is gestart als speciaalzaak in doopsuiker en geboortekaartjes, daar liggen onze roots. Toch hebben snoepjes altijd een centrale plaats ingenomen in onze - bij de start nog uitsluitend virtuele - winkelrekken. Ondertussen bestaat het aanbod uit meer dan honderd verschillende soorten snoepgoed en wordt het assortiment per seizoen aangepast.

Snoep als doopsuiker

Daar is het voor ons begonnen: bij de vraag van klanten om de traditionele suikerbonen te vervangen door snoep. Aanvankelijk, toen we snoep introduceerden - in het gevleugelde jaar 2010 - was het enkel gebruikelijk om snoepjes uit te delen aan de kindjes die op babybezoek kwamen. We hebben dit door de jaren zien evolueren: vandaag is het de normaalste zaak van de wereld om naast suikerbonen ook snoepjes te gebruiken als doopsuiker voor kinderen én volwassenen. Snoepfabrikant Joris heeft daar handig op ingespeeld door de populaire beertjes en fruitgommetjes niet alleen in een mix van kleuren, maar ook gesorteerd per kleur aan te bieden. Het spreekt voor zich dat we dit snoep per kleur hebben opgenomen in ons assortiment. Het kan natuurlijk ook dat jullie de kleur van het snoep minder belangrijk vinden en dat het thema van jullie doopsuiker en geboortekaartjes mooi aansluit bij een snoepje. Omdat je een geboortekaartje met kersen erop hebt gekozen bijvoorbeeld, of een geboortekaartje met vosjes. Kersensnoepjes, vosjes van Haribo, blauwe en roze tutters... de keuze aan snoep dat geschikt is om te gebruiken voor doopsuiker is erg uitgebreid!

Snoep en nostalgie

Weinig dingen die zo'n reacties uitlokken als dingen uit onze eigen jeugdjaren. Snoepjes van vroeger doen ons denken aan toen we zelf nog kind waren en over het algemeen worden we daar gelukkig van. Ken je de smoelentrekkers nog, waar je nog maar naar moest kijken om al te watertanden? Of de zalig lekkere viooltjes van Gicopa? Snoepkettingen en snoephorloges, toverbollen, karamellen, likschelpen en babelutten: het is maar een greep uit de snoepjes van vroeger die mensen onmiddellijk terugbrengen naar hun jeugdjaren. En ze smaken nog net zo lekker als toen!

Snoep online bestellen

Al onze snoepjes zijn zowel in de winkel als online te koop per kilogram. De winkel heeft in mei 2020 een metamorfose ondergaan, gedeeltelijk omwille van de Covid-19 maatregelen en gedeeltelijk omwille van ons nieuwe assortiment. Zelfbediening is er niet meer mogelijk, maar we zorgen voor snoepzakjes en potjes met snoepjes die aansluiten bij het seizoen. Wil je een speciale mix, dan kan je ons daar het beste een mailtje over sturen. Bestel je online, dan ontvang je jouw bestelling binnen een paar werkdagen thuis, lekker gemakkelijk!