Pralines Valentino

Wat zijn we trots op onze pralinentoog met meer dan tachtig verschillende soorten pralines! We werken samen met Valentino, die ons elke maand verrast met een overheerlijke nieuwe creatie: de praline van de maand. Je kan ze gratis komen proeven in de winkel.

Over onze pralines: Valentino

Een stukje geschiedenis

Een praline is volgens Wikipedia een zoete lekkernij van chocolade die verschillende vullingen kan hebben. De meest gebruikelijke vulling is er eentje op basis van noten (veelal hazelnoten): praliné. Maar er zijn ook andere vullingen mogelijk, zoals room, marsepein, of de meer vloeibare chocoladeganaches. De allereerste praline was niet zozeer als lekkernij bedoeld, maar als medicijn tegen een slechte spijsvertering. De kok van de Franse graaf de Plessis-Praslin bedacht een mierzoet snoepje met suiker en chocolade voor zijn meester die met een slechte spijsvertering sukkelde. Vroeger werd gedacht dat zoetigheden de oplossing waren voor spijsvertergingsproblemen. De naam "praline" is afgeleid van de naam van de graaf. Of een praline ook echt helpt tegen een slechte spijsvertering durven we te betwijfelen, maar dat een zoete lekkernij na het eten erg lekker is, is wel zeker :-)

De keuze voor Valentino

Het moet ergens in april 2018 geweest zijn. Suikerdraakje was op dat moment nog enkel online aanwezig, maar de winkelplannen waren er al, en daarmee ook meteen het idee om het assortiment uit te breiden met pralines, chocolade en ander lekkers. Aan mij dus de leuke opdracht een chocolatier uit te kiezen. Mijn belangrijkste criterium in mijn zoektocht? Ambachtelijke topkwaliteit.  Mijn oog viel al heel snel op Valentino, niet in het minst omwille van de enorme keuze aan verschillende pralines die zij aanbieden. Bij een eerste bezoek werd ook onmiddellijk duidelijk dat de mensen achter Valentino leven voor hun product: de passie voor chocolade, het streven naar perfectie, het enthousiasme waarmee nieuwe smaken gelanceerd worden, de goesting om iets traditioneels als een praline om te toveren in een modern, trendy product…  De klik was er, de chocolade smaakte naar meer en de knoop was in een mum van tijd doorgehakt: wij zouden gaan samenwerken met chocolatier Valentino.

Ons assortiment van pralines

Er schuilt een groot voordeel in het starten van een gloednieuwe winkel: die deel je in zoals je het zelf kiest. Valentino biedt meer dan tachtig verschillende pralines aan en wij konden niet kiezen. We zijn dus resoluut voor een grote pralinentoonbank gegaan, met plaats voor al dat lekkers. De pralines die je ziet op de website hebben we dan ook altijd in voorraad in de winkel, met vullingen van klassieke praliné tot ganache van donker bier.

Pralines met vulling van hazelnootpraliné

De pralines met hazelnootpraliné zijn degene die iedereen kent en lust. Maar wie dacht dat een pralinévulling niet origineel kan zijn vergist zich! Onze Besamé Mucho praline heeft een vulling van praliné met stukjes Bretoense pannekoek, de praliné van Bellina heeft stukjes rice crispie als extraatje en in de Pralinibs vind je geroosterde cacaoboon.

Pralines met vulling van verse room

Beter bekend als de Manons. De bekendse Manon is de witte praline met koffieroom en een noot, de Manon Mokka. Maar ook hier geldt: een roomvulling kan origineel zijn! De Manon Blueberry heeft een roomvulling met bosbessen en in de room van de Manon Sraciatella zitten chocoladestukjes verwerkt. 

Pralines met ganaches en karamelvulling

Mijn persoonlijke favorieten! Het Poireke kreeg een vulling van donkere ganache met Lenniks Poireken, een perenjenever uit de streek. En de allerlekkerste? Dat is de Grand Place in fondantchocolade, gevuld met heerlijke zoute karamel!

Pralines met marsepeinvullingen

Van gewone zuivere marsepein tot marsepein met cacao, cocos, pistache… En de aardbei in marsepein mag ook niet ontbreken natuurlijk.

Vers, vers en nog eens vers

Eerst en vooral: al onze pralines worden gemaakt in België. De lekkerste chocolade komt immers uit ons eigen Belgenlandje! Valentino heeft zijn hoofdzetel in Schepdaal, onze winkel is gelegen in Roosdaal. Voor de niet-kenners van het Pajottenland: die twee liggen niet ver van elkaar. Wij krijgen dan ook elke maandag een nieuwe lading lekkers geleverd, en pralines zijn op hun best wanneer ze vers gemaakt zijn!

Praline van de maand

De chocolatiers van Valentino zitten nooit stil: elke maand verzinnen ze een nieuwe creatie die enkel in die maand te proeven is in de winkel. Bestel je jouw pralines online, dan voegen we de praline van de maand als proevertje toe aan jouw bestelling. En we horen wel graag of je ze al dan niet lekker vond natuurlijk! De praline van de maand november is een donkere praline met een zachte vulling van karamel met fleur de sel.

Andere chocolade

Naast pralines kan je in onze winkel terecht voor heerlijke chocolade specialiteiten... want van chocolade krijg je nooit genoeg natuurlijk. Denk aan studentenhaver met knapperige noten, zalig zoete orangetten, heerlijke botertruffels, zeevruchten met pralinévulling... Momenteel is onze winkel omgetoverd tot chocoladeparadijs voor Sinterklaas. Kom langs en ontdek de lekkerste Sinterklaaschocolade in de mooiste figuurtjes!