De laatste maand

Iets meer dan drie jaar geleden opende de "bakstenen" winkel van Suikerdraakje voor het eerst de deuren. De winkel was een aanvulling op onze webshop en - toegegeven - ook iets van een experiment. Pamel is een klein dorp, de Pamelse Klei is tegenwoordig verre van een winkelstraat. Een gok dus, maar wel eentje die ik de moeite van het wagen vond. Ik wist toen nog niet dat er in de drie daaropvolgende jaren nogal wat zou veranderen.

Mijn besluit om de doopsuikerwereld achter mij te laten en mij volledig te concentreren op de winkel met pralines en geschenkmanden was nog maar net uitgesproken of daar kwam Corona, compleet met lockdown. Die eerste lockdown was er eentje van paaseieren aan de deur, veel teveel stress en af en toe wat tranen. Wat daarna volgde was op z'n zachtst gezegd ook eigenaardig. Mondmaskers, mensen die elkaar niet mochten bezoeken en dus ook geen nood hadden aan geschenken, maatregelen van alle slag en soort waar maar geen einde aan leek/lijkt te komen...

Het zijn geen gewone jaren geweest. Ik heb een paar keer de opmerking gekregen dat we "pech" gehad hebben met de timing en heb nog getwijfeld of het misschien de moeite zou zijn om de evaluatie van Suikerdraakje een jaartje uit te stellen omwille van de verloren coronatijd. Maar ik had drie jaar vooropgesteld voor mezelf en als ik eerlijk ben, dan is het voor mij ook gewoon genoeg geweest. Ondertussen is Zoetjes, onze webwinkel met snoep- en chocoladecadeautjes, dan weer bijna een voltijdse bezigheid geworden. Online geeft mij meer vrijheid en minder kopzorgen, het ligt mij beter.

Daarom hebben we samen besloten opnieuw enkel online verder te gaan met Zoetjes. De winkel zal definitief sluiten vanaf januari. In december zet ik een laatste keer alles op alles om jullie te verrassen met prachtige, zoete geschenkpakketten. 

Spijt van het avontuur heb ik niet, spijt dat het voorbij is ook niet. Spijt in het algemeen brengt een mens weinig positiefs vind ik, ik focus mij liever op wat ik geleerd heb en wat de toekomst brengt. Meer rust, meer tijd voor de kinderen, Gino en mezelf. Ademruimte en heel veel goesting om Zoetjes verder uit te werken. Vrije zaterdagen! Energie om eindelijk mijn pre-corona-lijn terug te winnen 😂 en misschien zelfs - wie weet - ook eindelijk eens tijd voor een hobby. Voor Zoetjes blijf ik in de winkel werken, zij het achter gesloten deuren. Een nieuwe winkel komt er dus niet. Suikerdraakje's webwinkel verdwijnt ook. Wie nog wil genieten van onze chocolade of snoepjes kan terecht bij Zoetjes. Ook voor relatiegeschenken en zoets voor je eigen bedrijf blijven we bereikbaar via Zoetjes.

Aan iedereen die regelmatig langskwam in de afgelopen drie jaar: bedankt voor de fijne babbels, de bestellingen en het vertrouwen. Ik heb altijd oprecht graag in de winkel gestaan en zal jullie zeker missen. Maar Pamel is niet groot, we lopen elkaar vast nog wel eens tegen het lijf. Heel graag tot dan!