Onze chocolade

Pralines

Bij ons staat chocolade echt met stip op één als het op zoets aankomt, en de pralinentoog is onze trots! Met Valentino als onze uitgekozen chocolatier kunnen we zeker zijn van topkwaliteit én een erg ruim aanbod. Van september tot en met mei kan je kiezen uit maar liefst tachtig soorten pralines, handgemaakt met liefde in het Pajottenland. Omdat we verse chocolade enorm belangrijk vinden en omdat er in de zomermaanden nu eenmaal wat minder vraag is naar pralines, wordt het aanbod van juni tot en met augustus ietsje kleiner. Op die manier kunnen we het hele jaar door topkwaliteit garanderen. In de webwinkel kan je al onze pralines bestellen in doosjes vanaf 250 gram. Je kan daarbij kiezen voor specifieke pralines of voor de vaakst gevraagde melanges, al dan niet in luxe verpakkingen. Wil je echt helemaal zelf kiezen welke pralines we verpakken, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan onze winkel.

Specialiteiten met chocolade

Zowel online als in de winkel kan je terecht voor traditionele, ambachtelijke specialiteiten met chocolade. Orangetten, zeevruchten, truffels en studentenhaver bieden we het hele jaar door aan. Afhankelijk van het seizoen vullen we aan met kokosrotsjes en kokossigaren, chocospek en ander lekkers.

Seizoenschocolade

Het leuke aan chocolade is dat je er - met uitzondering van de zomer - het hele jaar door variatie in kan brengen. Vanaf september start het chocoladeseizoen, dan wordt de winkel gevuld met uiltjes, herfstblaadjes, maïskolfjes, appeltjes en andere herfstchocolade. November en december staan volledig in het teken van Sinterklaas en Kerstmis. In februari zijn er hartjes in chocolade en vanaf maart kijken we met de komst van de eitjes uit naar de lente. Het chocoladeseizoen wordt afgerond met chocolaatjes voor moederdag en vaderdag. We hechten enorm veel belang aan het artisanale karakter van onze chocolade. Geen grote merken, wel ambachtelijke kwaliteit. De gekleurde Sinterklaasfiguurtjes worden zelfs nog handmatig ingekleurd. Seizoenschocolade is zowel online als in de winkel te bestellen, maar holgoed versturen we nooit. Het aanbod in de winkel zal rond Pasen en Sinterklaas dus zeker groter zijn dan in de webwinkel, alweer een reden om langs te komen! In de webwinkel leggen we dan weer de nadruk op geschendoosjes met heerlijke seizoenschocolade, compleet met je eigen persoonlijke berichtje voor de ontvanger.

Tabletten en gevulde repen

Ja. We weten het. Chocoladetabletten koop je ongeveer overal, en we bieden graag dingen aan die net niet zomaar over te koop zijn. Ons oog viel op een chocolatier die nog chocoladetabletten bereidt op ambachtelijke wijze, met ingrediënten van hoogstaande kwaliteit. Elk tablet wordt op verzoek bereid en is dus gegarandeerd kraakvers. Er is melkchocolade, witte chocolade en fondantchocolade, maar ook chocolade met fruit, met noten en met rijst. Naast de ambachtelijke tabletten bieden we een selectie van chocolatier Dolfin aan omwille van de originele blends. En dan zijn er de gevulde chocoladerepen nog: ambachtelijk en overheerlijk! Tip: proef zeker de melkchocolade met kokosvulling, die is hemels!