Hoeveel suikerbonen gaan er in één kilo?

1 kilogram gewone suikerbonen bevat ongeveer 240 stuks. Voor smarties, choups, rijst en snoep kan je beter rekenen met gewicht en niet met stuks per doosje.

Aanbevolen inhoud doopsuikerdoosjes

Hoeveel suikerbonen je per doosje moet rekenen hangt uiteraard grotendeels af van het doosje van je keuze. Je kan ervoor kiezen de doosjes door ons te laten vullen, dat bespaart je een hoop rekenwerk en je hebt geen restjes achteraf. Wil je toch liever zelf vullen en vind je die restjes net interessant, dan raden we je aan te spieken :-) Als je de keuze om de doosjes door ons te laten vullen eventjes aanvinkt, dan krijg je meteen te zien hoeveel boontjes wij voorzien per doosje. Je kan die optie gewoon weer afvinken, maar het geeft je wel een idee. Over het algemeen moet je rekening houden met 8 tot 10 boontjes per bedankje en ongeveer 50 tot 60 gram snoepjes of smarties.

Tip: zakje met kleefstrip!

Wanneer wij de doosjes vullen, dan gaan de boontjes, snoepjes en choups bijna altijd eerst in een zakje met kleefstrip. Weckpotjes in glas zijn de uitzondering op de regel. Dat doen we in de eerste plaats zo omdat het hygiënischer is en omdat het verzorgder oogt. Werk je met snoepjes, dan blijven deze in een zakje langer vers en je vermijdt bovendien vlekken op de verpakking. Bijkomend voordeel is dat het zakje jouw boontjes netjes op hun plaats houdt. Sommige doosjes (denk aan de verfblikjes bijvoorbeeld, maar ook de gewone kartonnen kubusjes) kan je met 15 suikerbonen vullen als je wil, dat is alleen erg veel. Stop daarom 10 boontjes in een zakje en voilà, ze liggen netjes, proper en vast in het doosje.

Ontdek hier onze doopsuikerdoosjes...