Geboortekaartjes

Jullie baby is geboren en de wereld mag het weten! Kondig de geboorte van jullie kleine schat aan met het perfecte geboortekaartje. Helemaal mooi wordt het wanneer je het geboortekaartje en de suikerbonen bij elkaar laat aansluiten tot een samenhangend geheel.

De zoektocht naar de perfecte geboortekaartjes

Hoera, je bent zwanger! De geboorte van je kindje wil je natuurlijk op een leuke manier aankondigen, met een origineel geboortekaartje dat helemaal bij jullie past. Maar waar moet je allemaal op letten bij het uitkiezen van de perfecte geboortekaartjes? Wij geven je graag een paar tips.

Wanneer kiezen

We hoeven je waarschijnlijk niet te vertellen dat er - wanneer het op geboortekaartjes aankomt - keuze in overvloed is. Neem dus je tijd om het perfecte kaartje uit te kiezen, tenslotte melden jullie de geboorte van jullie kleine schat maar één keer. Rond de zesde zwangerschapsmaand is het ideale moment aangebroken om geboortekaartjes uit te kiezen.

Welke tekst zet je op je geboortekaartjes

De tekst van het geboortekaartje overlopen we samen, en geen nood, we bezorgen jou een lijstje van gegevens die zeker niet mogen ontbreken. Jullie kindje staat centraal op het geboortekaartje natuurlijk: voornaam, geboortedatum en geboortegegevens krijgen dan ook een bijzonder plekje op de kaart, gevolgd door jullie namen als ouders, eventuele broertjes en/of zusjes, meter en peter. Daarnaast is er ruimte voor een gedichtje of ander tekstje, de gegevens voor het babybezoek en een vrijblijvende cadeautip. Geven jullie een babyborrel, dan kan je deze gegevens ook op het geboortekaartje laten zetten. Voor geboortekaartjes met weinig ruimte voor vrije tekst kunnen we met afzonderlijke babyborrelkaartjes aan de slag.

Geboortekaartjes online bestellen of in de winkel

Al onze geboortekaartjes zijn te bekijken op onze website, kiezen kan dus heel gemakkelijk van thuis uit. Toch is een bezoek aan de winkel warm aanbevolen, vooral geboortekaartjes met bijzonder details zoals een strikje of een opplakfiguurtje komen beter tot hun recht in het echt. Bovendien worden al je vragen in de winkel onmiddellijk beantwoord.

Soorten geboortekaartjes

Geboortekaartjes zijn er in verschillende formaten, waarvan het dubbele vierkant het meest voorkomende formaat is. Maar je hebt ook drieluik geboortekaartjes, kaartjes die geen vouwlijn hebben en geboortekaarten in speciale vormen. Sommige geboortekaartjes zijn heel basic, andere zijn afgewerkt met een speciaal detail zoals een strikje of een houten figuurtje dat je op het kaartje plakt. Wat denk je van dit geboortekaartje met uiltjes bijvoorbeeld, waarbij je zelf kiest welke figuurtjes je combineert? Of deze leuke geboortekaart met een schattig label aan een ballon? Helemaal trendy zijn de geboortekaartjes met details in goudfolie: stijlvol, romantisch en geweldig mooi! Willen jullie jullie kleintje meteen tonen, dan kan je kiezen voor een geboortekaartje met foto. Zorg er wel voor dat de foto die je ons bezorgt geschikt is voor druk.

Een thema kiezen

Hebben jullie al een thema in gedachten waar jullie rond willen werken voor de geboorte aankondiging? Je kan je laten leiden door het seizoen waarin jullie kindje geboren zal worden en kiezen voor een kaartje met een ijsbeer erop voor winterkindjes bijvoorbeeld, of bosdiertjes in de herfst. De naam van jullie kindje kan ook een bron van inspiratie zijn: een kaartje met bloemen voor Fleur en eentje met een spookje voor Casper. Vergeet de grote broer of zus niet, ook zij kunnen een rol spelen op het geboortekaartje!

Zelf een geboortekaartje ontwerpen

Kan je je gading niet vinden in de vaste collectie of ben je erg creatief aangelegd, dan wil je misschien zelf een geboortekaartje maken met een eigen ontwerp. Je kan ons jouw ontwerp bezorgen, we helpen graag jullie project uit te werken. Heb je wel een idee, maar ben je zelf niet zo creatief aangelegd? We helpen je ook graag met een geboortekaartje op maat.

Geboortekaartjes en bijpassende doopsuiker

Wanneer je een bezoekje brengt aan onze winkel, zal je zien dat wij heel graag werken met thema's die mooi aansluiten en waarbij de illustratie van het geboortekaartje ook terugkomt op de doopsuikerdoosjes. Bestel je zowel geboortekaartjes als doopsuiker bij ons, dan werken wij met plezier een dergelijk geboortethema voor je uit.