Geboortekaartjes online bestellen, hoe werkt dat?

Wanneer kan ik mijn geboortekaartjes het beste bestellen?

Je bestelt je kaartjes het beste rond de zesde zwangerschapsmaand. Op dat moment hebben we nog tijd genoeg om de opmaak samen in orde te brengen.

Kan ik een staaltje toegestuurd krijgen?

Dat is afhankelijk van de collectie. Je kan blanco proefkaartjes aanvragen op de websites van Buromac en Belarto.

Kan ik de kaartjes blanco bestellen?

Dat kan. Wij verzenden je de blanco kaartjes binnen een termijn van maximaal 10 werkdagen. Je kan ze dan zelf laten bedrukken bij een drukker in je buurt.

Heel wat kaartjes hebben een vierkant formaat, hoe zit het met het frankeertarief voor dergelijke kaartjes?

Bijna alle vierkante kaartjes zijn voorzien van een omslag die voorzien is voor een standaard verzending in België. Bij twijfel kan je ons contacteren.

Kan ik bij jullie terecht om mijn geboortekaartjes te laten drukken?

Ja, wij kunnen zorgen voor de opmaak en de bedrukking van de kaartjes.

Ik wil mijn kaartjes bij jullie laten bedrukken. Waar geef ik de tekst door?

Nadat je je bestelling geplaatst hebt, sturen we je een link door naar het klantenpaneel. Daar overlopen we samen de opmaak van jullie kaartje.

Welke drukkosten worden er in rekening gebracht?

Wij werken met een vast tarief van €75 euro, ongeacht het aantal kaartjes. Je hoeft hier zelf niets voor te kiezen, de drukkost wordt automatisch aan het winkelmandje toegevoegd.

Zijn er nog bijkomende kosten voor de opmaak van het kaartje?

Nee. Wanneer je ervoor kiest je kaartjes bij ons te laten drukken, dan betaal je de drukkosten zoals hierboven aangegeven. Daarin inbegrepen zijn:

  • Opmaak (layout) van het kaartje
  • Drukwerk (enkel- of dubbelzijdig, al naar gelang het type kaartje)
  • Digitale proefdruk
Niet inbegrepen zijn een eventuele tekstwissel, vooraf verzenden van de omslagen en het "monteren" van kaartjes die na druk nog in elkaar gezet moeten worden.

Kan ik de omslagen vooraf laten verzenden?

Ja, dat kan. Je kan deze optie aanvinken wanneer je je bestelling plaatst. Het vooraf verzenden van omslagen kost €5,50.

Kan ik een gedeelte van de geboortekaartjes met een andere tekst laten bedrukken?

Ja, je kiest dan voor een tekstwissel. Deze optie kost eenmalig 15 euro.

Kan ik nog kaartjes bij bestellen nadat de eerste levering gebeurd is en dien ik dan opnieuw drukkosten te betalen?

Voor het naleveren van kaartjes wordt eenmalig een drukkost van 15 euro aangerekend. Hou er wel rekening mee dat de leveringstermijn voor bijbestellingen een aantal werkdagen in beslag neemt.

Hoe verloopt de opmaak van het kaartje?

Van zodra wij je bestelling en betaling ontvangen, bestellen we de blanco kaartjes bij de leverancier. Op dat moment beginnen we samen met jou aan de opmaak van het kaartje. De communicatie verloopt via het klantenpaneel, maar je kan ons ook altijd opbellen met je vragen of opmerkingen. Wil je een gedichtje? Een tekstje over grote broer of zus? Welk lettertype heeft je voorkeur en welke drukkleur verkies je? Wil je melding maken van de geboortelijst, de datum van de babyborrel, …? Dat alles en veel meer wordt tot in het detail besproken. Heb je geen idee waar te beginnen? Geen paniek, we helpen je op weg met voorstellen en advies.

Krijg ik een proefdruk te zien?

Ja. Wanneer alles besproken is, krijg je van ons een digitale proefdruk. Dat is een voorbeeld van je kaartje, maar dan op het scherm van je computer in je klantenpaneel. Indien je dat wenst, dan maken we een echte proefdruk en sturen we dat naar je toe per post. Je kan dan thuis bekijken hoe je kaartje er zal uitzien na de geboorte van jullie kleine schat.

Kan ik de kaartjes ook rechtstreeks van bij jullie laten verzenden naar ons adressenbestand?

Nee. Om een snelle levering te garanderen kunnen wij deze service niet meer standaard aanbieden. Je kan er wel voor kiezen je omslagen door ons te laten bedrukken en deze vooraf te laten verzenden. Woon je zelf in het buitenland en wil je graag kaartjes verzenden naar Belgische vrienden en familie, dan kunnen wij dat wel voor je regelen. Contacteer ons voor meer informatie.

Mijn kaartje moet na bedrukking nog in elkaar gezet worden. Doen jullie dat ook?

Sommige kaartjes moet je na bedrukking enkel nog dichtplooien en in de omslag stoppen, andere kaartjes zitten wat ingewikkelder in elkaar. Die moeten bijvoorbeeld voorzien worden van een kleeffiguurtje, een strikje of lintje. Dergelijke kaartjes worden "ongemonteerd" geleverd.

Hoeveel bedragen de verzendkosten als ik ervoor kies de bestelling aan huis te laten leveren?

Bestel je enkel de geboortekaartjes bij ons, dan bedragen de verzendkosten €5,50 voor een levering in België. Bestel je zowel doopsuiker als geboortekaartjes bij ons, dan betaal je slechts één maal verzendkosten. De doopsuikerartikelen worden zo snel mogelijk geleverd, de kaartjes worden na de geboorte op onze kosten verzonden.

Hoera, onze baby is geboren. Hoe gaat het nu verder?

Proficiat, geniet van elkaar! Je kan ons de geboortegegevens die we nog nodig hadden doorgeven via sms op het GSM nummer dat je terugvindt in het klantenpaneel. Vermeld zeker de volledige naam van jullie kindje en liefst ook het ordernummer. Wij bevestigen de goede ontvangst van jullie sms en gaan aan de slag met het drukwerk.

Wanneer worden mijn kaartjes geleverd?

Heb je ons de geboorte gemeld voor 11:00 uur op een werkdag, dan gaan de kaartjes dezelfde dag naar de post. Bij geboortemeldingen na 11:00 uur worden de kaartjes de eerstvolgende werkdag gepost.

Kunnen we de kaartjes na de geboorte ook afhalen?

Ja, dat kan. We sturen je in dat geval een berichtje van zodra de kaartjes klaar zijn. Kaartjes kunnen afgehaald worden tijdens de week na afspraak (overdag of 's avonds) en op zaterdag. Op zon- en feestdagen kunnen er geen afhalingen doorgaan. Het afhaaladres is Kaaitvaartstraat 9, 1760 Roosdaal.

Ik verzamel geboortekaartjes, hebben jullie nog kaartjes die ik mag hebben?

Nee. Om privacy redenen kunnen we geboortekaartjes niet zomaar uitdelen, dat is het voorrecht van de ouders.