Geboortebedankjes

Bij een geboorte horen geboortebedankjes, en dat hoeven lang niet altijd enkel suikerbonen te zijn. Het mooiste resultaat krijg je wanneer je de bedankjes mooi laat aansluiten bij het ontwerp van de geboortekaartjes en de suikerbonen.

Geboortebedankjes als aanvulling op doopsuiker

Suikerbonen uitdelen is een traditie in België. De laatste jaren zien we echter heel wat alternatieven voor de traditionele suikerboon opduiken. Geboortebedankjes zijn bruikbare uitdeelgeschenkjes die je kan personaliseren in het thema van je doopsuiker en die er mooi bij aansluiten. Je kan ze eventueel aanvullen met wat smarties of suikerbonen, maar dat hoeft niet. Benieuwd naar wat je zoal kan uitdelen als geboortebedankje? We zetten de trends op een rijtje.

Bedankjes voor de kinderen

De eerste geboortebedankjes die bij ons verkocht werden, waren de geboortebedankjes voor de kinderen. Omdat er voor ieder kind dat op kraambezoek komt een afzonderlijk geschenkje werd voorzien en diens ouders vaak al suikerbonen kregen, zochten heel wat mensen naar een leuk alternatief geschenkje voor de kinderen. Dat waren dan vaak sleutelhangers of kleurpotloodjes. Badeendjes zijn ook een hele tijd erg populair geweest. Tegenwoordig worden de geboortebedankjes voor de kinderen meer dan vroeger gepersonaliseerd in het doopsuikerthema, zodat alles mooi bij elkaar aansluit. Je kan een schuifpuzzeltje laten bedrukken met de afbeelding van het geboortekaartje bijvoorbeeld, of een bellenblazer voorzien van een wikkel in dezelfde stijl als de doopsuiker.

Bedankjes voor vrouwen

Goed, inderdaad… er zullen vast mannen zijn die blij zijn met een lippenbalsem en vrouwen zullen een flesopener ook wel weten te appreciëren, maar over het algemeen kiezen ze toch andersom :-) Dus vergeef mij even mijn titel en voel je natuurlijk vrij om de verdeling van de bedankjes anders te doen. Lippenbalsem hebben we in verschillende vormen: de typische lipstick, al dan niet bedrukt met naam, is een enorm populair bedankje. Het bolletje met lippenbalsem erin oogt dan weer erg mooi in een transparant doopsuikerdoosje met suikerboontjes, afgewerkt met een sticker. De lippenbalsems in doosjes tenslotte kan je leuk afwerken met zowel sticker als opdruk. Een ander bedankje waar vrouwen blij mee zijn, is het zakspiegeltje, dat ziet er enorm leuk uit met een wat grotere sticker.

Bedankjes voor mannen

Een enorm populair geboortebedankje voor de mannen in het gezelschap zijn onze flesopeners. We hebben ze in verschillende varianten, afgewerkt met sticker of opdruk en al dan niet voorzien van een sleutelhangerring of magnetische achterkant.

Andere nuttige geboortebedankjes

Elk geschenkje dat gepersonaliseerd kan worden kan eigenlijk dienen als geboortebedankje. Denk aan kaarsjes, maar ook aan een handig notitieboekje, een balpen of een markeerstift. Het assortiment aan alternatieven voor de traditionele suikerbonen wordt elk jaar uitgebreid. Zo verwachten we binnenkort kleine flesjes huisparfum, hoe origineel is dat!

Verdeling geboortebedankjes en doopsuiker

In onze winkel kan je onze doopsuikercollectie bewonderen in verschillende thema’s. Je zal zien dat ik zelf bijna altijd zal kiezen voor een combinatie van doopsuikerdoosjes - gevuld met suikerbonen of snoepjes - en een geboortebedankje voor mensen die niet zo graag snoepen. Omdat je alles kan personaliseren in hetzelfde thema, krijg je een mooi samenhangend geheel. Een doopsuikercreatie samenstellen met enkel geboortebedankjes raad ik af, omdat het vaak net de doopsuikerdoosjes zijn die voor de samenhang zorgen. Een verdeling van twee derde doopsuiker en een derde geboortebedankjes vind ik zelf ideaal.