Bedankjes voor communie en lentefeest

Engeltjes, kaarsen en suikerbonen

Waarschijnlijk verraad ik nu één en ander over mijn leeftijd, maar toen ik mijn communie deed werden er nog volop suikerbonen uitgedeeld. In een plastic houdertje waar een kleine witte kaars in stak, afgewerkt met echte tulle. Soms stak er al eens een zilverpareltje tussen, of een amandelboon... maar nooit snoep. Op de bijhorende bedankkaartjes stond een engeltje afgebeeld en alles was wit. Mocht u zich de vraag stellen: ik ben inderdaad een kind van de jaren '70. Ondertussen gaat het er allemaal wat minder strak aan toe voor wat die communiebedankjes betreft: Kauwgom met naam is immens populair, suikerbonen en zilverpareltjes worden eerder per uitzondering nog uitgedeeld en engeltjes komen er niet meer aan te pas. U vraagt zich af wat er zoal uitgedeeld moet worden aan de gasten en hoe u dat allemaal nog geregeld moet krijgen voor het grote feest? Suikerdraakje to the rescue!

Help! De bedankjes!

U heeft de perfecte outfit gevonden voor zoon/dochterlief, hij of zij heeft alvast een afspraak bij de kapper, de zaal is geboekt, het menu is opgesteld en de familie heeft de feestdatum al een half jaar geleden verplicht in de agenda genoteerd. Oef. Twee weken voor het feest hoort u de buurvrouw vol trots verkondigen welke bedankjes zij de gasten straks meegeeft: oeps, compleet uit het oog verloren! Geen paniek, wij zijn dat gewoon. Meer zelfs: ons volledig assortiment is tegenwoordig afgestemd op een snelle levering. En dat geldt dus voor de gepersonaliseerde bedankjes, doosjes en potjes, suikerbonen en snoepjes.

Suikerdraakje's communiecollectie

Onze communiebedankjes zijn onder te verdelen in twee grote groepen: de bedankjes met en die zonder foto. Hebben jullie prachtige communiefoto's van zoon of dochter en willen jullie deze gebruiken om chipspotjes, jojo's of ander leuks op te vrolijken? Dan zal je hier zeker je gading vinden! Liever geen foto op de bedankjes en doosjes? Geen probleem, we werken ze met plezier af in een bepaald thema of met naamopdruk zonder meer.

Hoeveel bedankjes?

Da's een eenvoudige: zoveel als er gasten zijn. Maak dus een lijstje van het aantal volwassenen en het aantal kinderen dat straks komt feesten en voilà, het aantal te bestellen bedankjes is bekend. De minimale afnames van onze artikelen zijn zo laag mogelijk gehouden, dus ook voor een klein familiefeestje komen we uit onze pijp.

Welke bedankjes?

't Wordt al wat moeilijker, dus sta mij toe een klein onderscheid te maken dat u misschien op weg kan helpen:

A. U heeft werkelijk geen tijd (of zin) meer over om doosjes te vullen en stickers te kleven: ga voor chocolade, Pringles chips, mini Nutella potjes, Fruittella, Mentossnoepjes, bellenblazers, potloodjes of mini nagellakjes met naam. Wij kleven de wikkels of stickers op verzoek voor u, uw pakket wordt lekker gemakkelijk kant en klaar aan de deur bezorgd, u hoeft enkel nog uit te delen.

B. Bovenstaande klinkt wel aantrekkelijk, maar u houdt toch wel erg veel van de suikerboontraditie en de oma heeft het bovendien niet voor chips: Kies voor een stijlvol doosje met sticker of opdruk, en dat kan ook met foto indien gewenst. Vul met lekkers of laat dat door ons doen en deel uit!

Basics, met een illustratie of met een foto?

Al onze communiebedankjes kunnen gepersonaliseerd worden, maar de manier waarop is een persoonlijke keuze. A, B, C maar weer?

A. U houdt het graag simpel. Niet teveel frulletjes, een mooi bedankje met naam en datum volstaat. In dat geval kiest u voor de basic personalisatie. Achtergrondkleur- en patroon, tekstkleur, lettertype, naam en datum. Klaar. Oftewel: less is more.

B. U houdt van mooie illustraties en had uw bedankjes graag in een bepaald thema gezien. Dat kan een bloemetje zijn, of een uiltje, een stoere auto of een elegante prinses. U gaat dus voor een personalisatie met figuurtje: keuze uit tal van figuurtjes (van Suikerdraakje of bb collections), achtergrondkleur- en patroon, tekstkleur, lettertype, naam en datum. Er kan zelfs onderscheid gemaakt worden tussen de bedankjes voor jeugd, manvolk en vrouwvolk.

C. U heeft een fotograaf onder de arm genomen, het weer zat mee en u heeft prachtige kiekjes van uw feestvarkentje. U had die foto's graag gebruikt voor communiebedankjes. Dan gaat u dus voor een bedankje met foto. Dat kan niet voor elk artikel, maar wel voor de meest populaire. Op onze website vult u enkel de naam en eventueel de datum in, de foto bezorgt u ons via mail. Wij gaan vervolgens met de foto aan de slag. Bij fotobedankjes is het van groot belang dat de foto die wij ontvangen een goede resolutie heeft voor drukwerk (minstens 300dpi), anders wordt de mooie foto alsnog een wazige wikkel en dat zou zonde zijn.

Wanneer bestellen?

Snoep, chocolade, suikerbonen, chips en ander lekkers is minstens een half jaar houdbaar, de feestdatum kent u al. Dus: mocht u tot de groep mensen behoren die wel aan de bedankjes heeft gedacht, bestel dan gerust een maand of langer op voorhand. Is dat niet het geval, hou dan rekening met een leveringstermijn van 7 werkdagen. Is het nog dringender dan dat (ja, dat gebeurt, u bent niet de enige), contacteer ons dan even, we bekijken graag met u wat er al dan niet nog mogelijk is.