Vegan en zoet

Nog niet zo lang geleden besloot de voorheen vegetarische zoon veganistisch te worden. Het kind is ondertussen de 19 goed en wel gepasseerd, heeft een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel waar we eigenlijk alleen maar trots op zijn en is bovendien erg koppig. Hem op andere gedachten brengen is bijgevolg onbegonnen werk, dus beperk ik mij tot het strikt toezien op het gezonde verloop van het hele gebeuren. "Als ge maar alles binnen hebt wat ge moet binnen hebben", zeg ik dan... om vervolgens recepten uit mijn hoed te toveren die hem van de nodige vitaminen moeten voorzien.

Bij wijze van experiment doe ik deze week eens een keertje mee met hem. Afgenomen van de lunch (ik hou echt niet van kaasvervangers) valt het mij voorlopig goed mee, maar we zijn nog maar dinsdag natuurlijk :)

De zoon in kwestie is overigens wel een lekkerbek. Hij was bijvoorbeeld enorm fan van onze manons en die zijn met hun roomvulling nu eenmaal niet vegan. Studentenhaver (de donkere) wel trouwens... gelukkig maar. Ik vreesde al dat mijn chocoladebehoefte voor vandaag onvervuld ging blijven. We hebben ook een aantal vegan snoepjes in ons assortiment, zonder gelatine. Je proeft nauwelijks verschil, al "voelen" de snoepjes wel wat anders aan wanneer je ze kauwt.

Voor mezelf zal het experiment zich beperken tot een week, ik mis de kaas te hard. Ben je zelf op zoek naar snoep of chocolade dat je kan en mag eten als veganist? Ik heb het zoets gegroepeerd op onze website. Tips voor de lunch (zonder vervangers, hou ik niet van) zijn overigens altijd welkom ;-)