Doopsuiker bestellen: online of in de winkel?

[23 oktober 2019]

Update: Sinds mei 2020 kan je bij Suikerdraakje enkel nog terecht voor chocolade en cadeautjes, niet meer voor geboortekaartjes of doopsuiker.

Nee, we gaan je in dit bericht geen overzicht geven van onze concurrentie, wij hebben namelijk alles in huis om jullie doopsuiker tot een prachtig geheel te maken en dat hebben we zowel online als in de bakstenen winkel in Roosdaal. Wat we wel gaan doen, is jullie helpen in de keuze: bestel je je suikerbonen online of in de winkel? En waarom zou je in het Internettijdperk überhaupt nog naar een winkel komen?

Waar doopsuiker bestellen

Hulp bij de juiste combinaties in de toonzaal

Suikerdraakje is jarenlang een webwinkel pur sang geweest, ik ben dus alsoluut voorstander van online winkelen bij Belgische webwinkels. Een toonzaal openen was geen stap die we lichtzinnig gezet hebben en heel eerlijk: het was ook helemaal niet zo evident. In tijden waarin (doopsuiker)winkels massaal de deuren sluiten en waar mensen het gewend zijn dat alles online beschikbaar en snel leverbaar is, is een bakstenen winkel openen op z'n zachtst gezegd gewaagd. Wij deden het toch, en dan echt vooral voor jullie, onze klanten. Dat klinkt misschien als een marketingpraatje, maar eerlijk: ik ben niet zo heel goed in marketingpraatjes :-) We merkten dat mensen vaak vastliepen op het combineren van kleuren en vormen en vonden dat we online te beperkt waren in de hulp die we konden bieden op dat gebied. In onze winkel kan je uitgewerkte thema's bekijken en inspiratie opdoen, de doopsuikerdoosjes vastpakken en voelen, het formaat van de geboortebedankjes inschatten, de kleuren zien hoe ze echt zijn en zelfs de suikerbonen en snoepjes proeven als je wil. Concrete vragen stellen wordt daardoor een stuk eenvoudiger en het antwoord krijg je onmiddellijk. De toonzaal is er nu ongeveer een jaar en we merken dat heel wat klanten ze toch als een meerwaarde zien. Heb je dus graag wat hulp bij het uitkiezen van de juiste combinaties? Dan ben je daarvoor beter af in de winkel dan online.

Meer (ontwerp)mogelijkheden in de toonzaal

We hebben onze ontwerptool zo gemaakt dat je een erg ruime keuze hebt aan illustraties, lettertypes en kleuren en we werken momenteel aan een update van diezelfde tool, zodat er in de toekomst nog meer mogelijk zal zijn. Toch blijft het online ontwerpproces beperkt, we kunnen véél meer. Heb je een andere illustratie nodig of een ander lettertype, wil je een kaartje op maat, wil je lolly's of koekjes in de plaats van suikerbonen en snoepjes? Badzand in potjes of jenever in flesjes? Er is veel mogelijk, maar om speciale wensen te bespreken moet je echt in de toonzaal zijn.

Real live voorbeelden van jullie ontwerp

Bestellen jullie doopsuiker en geboortekaartjes in onze winkel, dan gaan wij graag voor jullie aan het werk om deze twee mooi bij elkaar te laten aansluiten. Daarna nodigen we je graag nog een keertje uit om deze voorbeeldjes te komen bekijken, niet op een scherm, maar in het echt. Dat kan vooralsnog echt enkel in de toonzaal om praktische redenen, en ook alleen wanneer het totaalpakket bij ons besteld wordt.

Is doopsuiker duurder in de winkel?

Nee. Het is een hardnekkig misverstand dat je online altijd goedkoper af zou zijn. Over onze prijzen doen we niet geheimzinnig, die kan je op onze website raadplegen en ze verschillen niet van de prijs die je in de winkel zal krijgen. Wat de prijs van je doopsuiker bepaalt lees je in een afzonderlijk blogbericht. Weet dat je bij ons zowel online als in de winkel kunt kiezen voor het totaalpakket van afgewerkte suikerbonen in combinatie met geboortekaartjes, als enkel suikerbonen of enkel geboortekaartjes en alles er tussenin. Wanneer je het totaalpakket in onze winkel bestelt, dan kan je zelfs iets voordeliger uitkomen in de winkel dan online. Omdat we jou een presentatierekje in bruikleen geven gedurende drie weken bijvoorbeeld, gratis. Of omdat je sluitzegeltjes krijgt voor de enveloppen, ook gratis.

De voordelen van doopsuiker online bestellen

Weet je al heel goed wat je wil en heb je geen advies nodig? Dan kan je je doopsuiker natuurlijk ook gewoon online bestellen zonder langs te komen. We hebben een grote eigen voorraad en drukwerk gebeurt altijd in ons eigen atelier, dus wanneer je online bestelt en je bent tevreden met de mogelijkheden die je daar hebt op gebied van personalisatie, dan kunnen we jouw doopsuiker snel leveren. Handig als je een beetje in tijdsnood zit :) En we hebben ook heel wat klanten die wel eens graag zouden langskomen, maar echt helemaal niet in de buurt wonen. Voor hen is online bestellen vast ook handiger. De leveringskosten vallen weg bij bestellingen vanaf €200.

Ideaal: online én in de winkel

Ik vertelde al waarom de toonzaal er gekomen is. We hebben heel hard gewerkt om van de "bakstenen" variant van Suikerdraakje een gezellige winkel te maken, waar altijd iemand aanwezig is om onze klanten te adviseren. Het spreekt dan ook voor zich dat we jullie heel graag uitnodigen om langs te komen, we zijn trots op ons werk en vinden het fijn onze klanten te ontmoeten. Bovendien hebben we er massa's snoep en de lekkerste chocolade die je ooit gegeten hebt :) Maar we werken ook elke dag keihard aan onze website om die zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, het zou zonde zijn als die hele website ineens niet meer gebruikt zou worden natuurlijk :) Wat ik zeggen wil is: we gaan zowel online als in de winkel tot het uiterste om jullie te helpen bij het plaatsen van jullie bestellen. In het ideale scenario worden beide kanalen gebruikt: informeer je online en kom langs om je bestelling door te geven, of spring even binnen om een kijkje te nemen en plaats daarna je bestelling rustig thuis online. Whatever the case may be: we helpen je graag!