Voor het eerst uit na de bevalling

[20 oktober 2019]

Gastblogger: Soraya Van Nieuwaal van Babysits.be

De periode na de geboorte van je baby is een hele bijzondere tijd. Al je liefde en energie liggen bij je zoete kindje. Maar het is ook de periode waarin je misschien jezelf een beetje verwaarloost en misschien ook wel je relatie met je partner. Vergeet niet dat het soms ook belangrijk is om wat quality time in te plannen! 

Date met je partner

Neem wat tijd voor jezelf en je partner

Zijn de eerste paar weken na je bevalling voorbij gevlogen en is het alweer weken of zelfs maanden geleden dat je een date hebt gehad met je partner? Dan ben je misschien toe om iets samen met je partner te gaan doen. Ga gezellig samen naar de film, ga borrelen of ga uit dansen! Doe wat jullie leuk vinden om samen te doen.  Het kan ook zo zijn dat je juist toe bent aan een dagje even alleen zijn. Kun je je niet meer herinneren wanneer je voor het laatst een dag even niks hebt gedaan? Dan is het misschien tijd om eens een me-time in te plannen. Ga een dagje naar de sauna, ga sporten, winkelen, lees een boek of doe een maskertje op. Door even een dagje voor jezelf in te plannen krijg je weer extra energie om de rest van de week weer tegemoet te gaan. 

Waarom is het belangrijk om quality time in te plannen? 

Huilende kinderen, vieze luiers en slapeloze nachten. Het zijn van een ouder is heel erg mooi en bijzonder, maar het kan soms best zwaar zijn. Hiernaast komt het bij ouders vaak voor dat zij door deze drukte minder aandacht en tijd hebben voor elkaar. Dit is waarom het soms belangrijk is om even wat quality time in te plannen met jezelf of met je partner. Zo kun je weer helemaal tot rust komen, ontstressen, plezier hebben en weer tot jezelf komen. 

Wanneer is het ‘tijd’ om weer eens de deur uit te gaan zonder je kind?

Er bestaat geen ‘perfecte’ tijd om eindelijk weer eens ‘de deur uit te gaan’ na de bevalling. Dit verschilt per persoon. Het is belangrijk dat jij behoefte hebt om een date night te hebben met je partner of om even wat me-time te hebben. Hiernaast moet je je comfortabel genoeg voelen om je baby achter te laten bij de babysitter. Zolang je hier klaar voor bent, is het ‘tijd’ voor je om weer eens wat leuks te doen zonder je baby. 

Maar hoe regel je dat dan met je baby? 

Het is niet voor iedereen makkelijk om snel een babysitter te regelen. Het buurmeisje of de opa’s en oma’s hebben niet altijd de tijd om op je kindje te passen. Dit is de reden dat vele ouders tegenwoordig een babysitter online zoeken. Door online babysit platformen, zoals Babysits, vind je gemakkelijk en snel een babysitter in je buurt. Op het platform van Babysits zijn er bijvoorbeeld in België al meer dan 19.000 babysitters die zich hebben aangemeld. Door te zoeken in je omgeving, de reviews en referenties te lezen en de profielen goed te bekijken vind je snel en gemakkelijk een betrouwbare babysitter voor je baby. Zo kun jij lekker genieten met je partner van deze welverdiende dag samen! Je hoeft je als ouder helemaal niet schuldig te voelen om even wat quality time in te plannen. Juist door genoeg tijd voor jezelf in te plannen kun je beter functioneren als ouder en er weer volop tegenaan gaan. Hiernaast vind je baby het echt niet erg om vertroeteld te worden door een lieve babysitter!