Thee als Kerstgeschenk

[5 december 2019]

Thee is saai zeg je? Doet je denken aan deftige dames met het pinkje in de lucht? Of aan een drankje dat je toch vooral drinkt bij een flinke verkoudheid? Lees even mee... je zou je mening nog wel eens kunnen herzien.

Thee als Kerstgeschenk

De kennismaking die er geen was

Het moet een klein half jaar geleden zijn, we bezochten een opendeurdag van één van onze doopsuikerleveranciers. Niks van doen met voeding en al helemaal niet met thee. Mijn verbazing was dan ook vrij groot toen ik het team van Or-Tea daar aantrof. Ik zou hun standje zonder meer voorbij zijn gewandeld, ware het niet dat de ronduit prachtige blikken mijn aandacht trokken. Theekraam bezocht, blikken bewonderd en op een drafje weer weg, want eerlijk: het interesseerde me verder niet zo en een gesprek over thee met een ongetwijfeld enthousiaste ondernemer stond niet op mijn lijstje die dag. Wat later keerden we huiswaarts met een goodiebag en een idee of twee dat niks te maken had met thee.

Tweede kans ook niet benut

Nice, zo'n goodiebag! Voelt altijd een beetje als een Sinterklaascadeautje vind ik. Onderweg naar huis werd de inhoud bekeken en thuis werd die opgeborgen om vervolgens wederom weinig aandacht te krijgen. Or-Tea was vertegenwoordigd als goodie, maar ik ben een koffiedrinker. De verpakking kreeg van mij opnieuw een pluim en daar bleef het bij. Thee in de kast, over naar de orde van de dag. Had ik het toen geweten zeg :-)

De echte kennismaking

Zo eens om de zoveel tijd heb ik geen zin in koffie en kan een kopje thee mij wel smaken. Zo'n bevlieging duurt nooit echt lang, maar ergens begin oktober brak dan toch de dag aan dat Or-Tea mijn aandacht voor de derde keer trok. Beeeee Calm: kamillethee met een vleugje vanille. Dat klonk mij als een lekker veilige keuze in de oren, one cup of tea coming up! En echt... tegen alle verwachtingen in en zonder overdrijven: dit was duidelijk meer dan een mooie verpakking! In één woord: njam! En wel njam genoeg om mij naar de website van datzelfde team van Or-Tea te laten surfen.

Weet je hoe onnozel het voelt om informatie aan te vragen en dan vol ongeduld te zitten wachten op antwoord, terwijl je eigenlijk maanden voordien de kans had je vragen te stellen in real live? Nee? Ik wel! Gelukkig kreeg ik van Niels heel snel reactie op mijn vragen en stuurde Stijn mij zonder dralen een proefpakket toe. Dat was er snel, ik heb voorlopig geen enkele smaak geproefd die ik niet lust en kan zomaar zeggen dat ik tegenwoordig spontaan al eens vaker naar thee zal neigen. Aan mij hebben ze dus een zieltje gewonnen, maar ik ben geen kenner. Ilse wel, en waar heb je personeel voor als niet om ze in te schakelen voor allerlei proeverijen? Zij werkte gewillig mee, in de dagen die volgden kreeg ik regelmatig toffe berichtjes vanuit de winkel. "Amai, die Lychee white Peony is lekker!". "Heb je nog van die Merry Peppermint?". "Zeg, de thee is op, ga je die bestellen voor de winkel dan?". Duidelijk.

Timing is alles

De knoop werd doorgehakt in oktober en inmiddels loert Kerstmis al om de hoek. Het heeft dus - na al dat getreuzel - toch nog even geduurd met die eerste bestelling. Daar zit de Goede Heilige Man voor iets tussen, de Sinterklaasperiode zorgt er altijd voor dat onze winkel letterlijk uitpuilt van de chocolade. Geen plaats voor thee dus. Maar bestellen in december heeft ook zo zijn voordelen, want inmiddels waren ook de prachtige Kerstpaketten van Or-Tea leverbaar! Met mok en alles! Ken je een theeliefhebber, dan is een Or-Tea geschenkpakket een geweldig Kerstgeschenk: prachtig verpakt, heerlijke thee en nog biologisch ook... beter wordt het niet meer! Benieuwd? De Kerstpakketten en de prachtige blikken met losse thee van Or-Tea liggen vanaf nu in de winkel.