Koop een eitje, help een draakje

[20 maart 2020]

De wereld ziet er in korte tijd heel anders uit. Corona heeft ons letterlijk allemaal on hold gezet en iedereen voelt dat op zijn manier. Wat duidelijk mag zijn is dat ieders gezondheid op dit moment echt moet primeren. Ik denk dat mensen in heel België inmiddels wel inzien dat de maatregelen die onze overheid heeft genomen echt noodzakelijk zijn, heb bergen respect voor alle verpleegkundigen en artsen, voor medewerkers van supermarkten, voor de mensen van het sociaal secretariaat en Unizo, voor iedereen die zich momenteel uit de naad werkt om alles wat op ons afkomt in goede banen te leiden. Daarnaast pieker ik mij - en vele kleine ondernemers samen met mij - kapot over de gevolgen van deze crisis. Want ik ben naast ondernemer ook nog moeder, ook hier moet het inkomen ergens vandaan komen...

Geen steunmaatregelen

In tegenstelling tot wat vrij uitgebreid in de pers komt: wij hebben geen recht op steunmaatregelen. Wij verkopen namelijk chocolade en dat is ook voeding... Je kan daar eindeloos over zeveren, maar als we nu allemaal even heel eerlijk zijn, dan moeten we toch kunnen toegeven dat pralines en suikerbonen geen deel uitmaken van noodzakelijke, essentiële zaken waarvoor een mens uit zijn kot moet komen. Moeten wij, als winkel die niet moet sluiten, onze winkel dus open houden en jullie oproepen alstublieft massaal langs te komen? Ik denk dat dat bijzonder dom zou zijn. Bovendien vind je bij ons vooral die zaken die mensen samen delen op momenten waarop ze samenkomen, iets wat nu net niet mag. Wij sluiten dus... en we doen dat zonder premie, het is niet anders... Bij de pakken blijven zitten doen we ook niet... daarvoor zijn we nog net iets te ondernemend. Je kan ons helpen!

Koop wat eitjes en help een draakje

Een mens zou het vergeten, maar echt, het is bijna Pasen. En het zal er eentje worden die de geschiedenisboeken haalt denk ik... De Paaseitjes liggen in de winkel en die winkel is dus gesloten. Zo zonde. Gelukkig kan er vandaag ook op andere manier gewinkeld worden. Door je Paaseitjes bij Suikerdraakje te kopen ben je niet enkel zeker van de allerlekkerste chocolade, je steunt ook nog eens een draakje in nood. Gratis verzending kunnen we je helaas niet aanbieden, maar we kunnen wel een stickervel met vrolijke Paasstickertjes aan je bestelling toevoegen om de Paassfeer toch wat meer in huis te krijgen. Haast je en ontdek ons Paasassortiment, draakje zal je eeuwig dankbaar zijn :-)