Over sponsoring

[4 januari 2020]

De bakstenen winkel van Suikerdraakje bevindt zich in Pamel. Voor wie onze streek niet kent: Pamel is niet groot. Het is één van die mooie, landelijke dorpjes die je nog vindt in het Pajottenland. Een winkel starten in een klein dorp wordt vaak als gekkenwerk afgedaan, en toch zijn we blij dat we de stap gezet hebben. Het contact dat je in een winkel legt is niet te vergelijken met dat van een webwinkel. Ik baat onze webwinkel inmiddels bijna 14 jaar uit en kan het dus weten. Wat ook anders is in een bakstenen winkel, is de vraag naar geld voor sponsoring van lokale evenementen.

Scouts en Chiro, scholen, de gemeentelijke tombola, van eetfestijn tot toneelvoorstelling... elke vereniging heeft geld nodig om te kunnen voortbestaan en dat geld moet ergens vandaan komen. We hebben dan ook alle begrip voor de vraag naar sponsoring en steunen graag waar we kunnen. Maar we kunnen niet overal ja op zeggen, ook bij ons moet het geld immers ergens vandaan komen :-) Daarom hebben we een sponsorbeleid opgesteld en daar houden we ons voortaan altijd aan. Wil je Suikerdraakje als sponsor vragen, dan vragen wij je dus om eerst ons beleid eventjes door te nemen.

Wij houden van onze klanten

Zoals ik al zei: de vraag naar sponsoring is groot. We moeten dus keuzes maken, en het kan niet gek klinken dat we daarbij altijd zullen kiezen voor onze eigen klanten. We sponsoren niet omdat ons logo zo mooi prijkt op een onderlegger op het eetfestijn of omdat we denken dat programmaboekjes ijverig gelezen worden, maar omdat we weten dat onze eigen klanten onze winkel ook weten te vinden voor een geschenkje dat in naam van de vereniging gekocht wordt, voor het Sinterklaasfeest, of zomaar... Het is dankzij onze klanten dat wij bestaan, voor hen doen we heel graag een extra inspanning.

Al aan een verkoopactie gedacht?

Heeft jouw school of vereniging geld nodig, dan kan je in plaats van de jaarlijkse wafeltjesverkoop ook eens aan chocolade, koekjes of snoepjes denken. Wij ondersteunen je daar graag in! Je koopt bij ons de chocolade, snoepjes, koekjes in zakjes van 175 gram aan inkoopwaarde. Jij berekent hoeveel zakjes je wil bestellen, met een minimumbedrag van €250. Wij maken jouw bestelling vervolgens klaar, je kan ze afhalen binnen de week. Op die manier dragen wij ons steentje bij en genieten jullie van een mooie winst bij de verkoop. Indien mogelijk zullen we altijd de voorkeur geven aan deze vorm van sponsoring. Vragen naar ondersteuning van verkoopacties kunnen we dan ook altijd positief beantwoorden.

Materiële steun

Is een verkoopactie geen optie, maar is er tijdens jullie evenement wel een tombola? Dan ondersteunen we jullie graag door - in de plaats van geld - prijzen ter beschikking te stellen. Dat kan een mooie geschenkmand zijn bijvoorbeeld, of een aantal doosjes pralines. Werk je in een bepaald thema, dan kunnen we de prijs die we ter beschikking stellen daarbij laten aansluiten.

Praktisch

Je kan je aanvraag tot sponsoring doen via email. Vermeld daarbij de volledige gegevens van de school, club of vereniging. Samen bekijken we of we jullie kunnen steunen en op welke manier we dat kunnen doen.