New beginnings

[1 mei 2020]

Suikerdraakje blaast dit jaar tien verjaardagskaarsjes uit en heel eerlijk: wat een feestelijke gelegenheid zou moeten zijn voelde tot een paar maanden geleden niet zo aan. Ik heb er enorm van genoten om een stukje van het traject naar de geboorte van een kindje te mogen meemaken door geboortekaartjes en doopsuiker tot in de puntjes te helpen samenstellen, maar ik voelde een tijdje geleden al aan dat het na tien jaar tijd werd voor iets anders. Toen kwam Corona en stond de wereld stil. Tijd om de dingen wat te laten bezinken, dacht ik, maar heel veel tijd bleek er niet te zijn.

Ineens verkocht ik namelijk massa's snoepdoosjes die in tijden van Corona met persoonlijk bericht voor de ontvanger werden verstuurd. Pasen kwam en ging voor we er erg in hadden, eitjes werden aan huis geleverd, pralines tot aan de deur van onze klanten gebracht. Van half maart tot begin mei werkte ik niet - zoals anders rond deze tijd van het jaar - aan Communiecollecties, maar moest er vooral geïmproviseerd worden. Mijn werkdagen waren vooral lang, onvoorspelbaar en chaotisch. Moederdag staat voor de deur, ook daar zullen we weer voor rondrijden in Roosdaal en omstreken. Maar de grote chaos is stilaan wel voorbij, er is een soort nieuw ritme inmiddels. Als alles goed gaat mag ik de winkel weer openen op 11 mei... en dat die winkel er anders zal uitzien staat nu nog meer dan voordien vast.

Afscheid van geboortekaartjes

Om maar onmiddellijk met de deur in huis te vallen: alle geboortekaartjes verlaten het assortiment. Dat is geen lichtzinnige beslissing geweest, maar voor mij op dit moment wel de enige juiste. Bestellingen die al geplaatst waren worden gewoon afgewerkt, nieuwe bestellingen neem ik niet meer aan.

Doopsuiker: online uitverkoop

Het volledige doopsuikerassortiment wordt online uitverkocht. Wil je graag zelf vullen en afwerken, dan is het nu dus het moment om koopjes te doen! Je kan in de winkel niet meer terecht voor voorbeeldjes, en ook personaliseren doen we niet meer.

De winkel: Suikerdraakje 2.0

Met de bakstenen winkel sla ik dus een totaal nieuwe weg in. Daar zullen jullie nog steeds terecht kunnen voor de allerlekkerste pralines en chocolade, maar het assortiment geschenken wordt uitgebreid met heel wat ander moois. Voor de allerkleinsten zijn er knuffels en speelgoed van Moulin Roty, prachtige nachtlampen, spaarpotten en muziekdoosjes. Er is allerlei moois toegevoegd om het in huis gezellig te maken. Denk daarbij aan kaarsen en theelichthouders, maar ook aan keukenaccessoires, sjaaltjes en juweeltjes, … De winkel voelt op deze manier weer helemaal aan alsof hij in mijn leven past… en ik hoop jullie daar van ganser harte te mogen begroeten binnenkort. Te beginnen vanaf 13 mei natuurlijk... voor die tijd blijven we nog even in ons kot. Heel graag tot dan!