Hoeveel kost doopsuiker?

[4 december 2019]

Update: Sinds mei 2020 kan je bij Suikerdraakje enkel nog terecht voor cadeautjes en pralines, niet meer voor doopsuiker en geboortekaartjes.

Met een baby op komst zijn er heel wat zaken die geregeld moeten worden. Doopsuiker is daar maar eentje van. Wij beseffen heel goed dat het prijskaartje van het geheel voor jonge gezinnen van belang is en we maken er een punt van zo transparant mogelijk te zijn over onze prijzen. Je kan alle prijzen online raadplegen en diezelfde prijzen zijn geldig in de winkel, duidelijker kan niet. Daarnaast gieten we graag even in een overzicht wat de prijs van de doopsuiker en de geboortekaartjes precies bepaalt en hoe je daar zelf invloed op kan hebben. In deze blog: de prijs van doopsuiker.

Hoeveel kost doopsuiker?

De keuze van doopsuikerdoosjes

Over het algemeen geldt: kartonnen doopsuikerdoosjes zijn voordeliger dan doopsuikerdoosjes in blik of glazen potjes. Wij werken ook heel graag met kartonnen doosjes, omdat we ze volledig van scratch zelf bedrukken. Daardoor kunnen we ze perfect laten aansluiten bij de geboortekaartjes en dat is altijd mooi. Wil je liever een blijvend geschenkje, dan kom je wel bij de blikken doosjes en glazen potjes terecht. Tip: combineer kartonnen doopsuikerdoosjes met blikken doosjes of glazen potjes, dat is nog mooi ook! We helpen je graag om de mooiste combinatie samen te stellen.

Zelf vullen of laten vullen?

Het is een misverstand dat je in een doopsuikerwinkel verplicht zou zijn om alles ook door die winkel te laten afwerken. Wij liegen niet: we vinden het fijn wanneer onze klanten daarvoor kiezen en moedigen dat graag aan met een aantal extraatjes, zoals gratis bruikleen van een presentatiemeubel en gratis sluitzegeltjes voor de geboortekaartjes, maar we pushen niemand. Niemand werkt graag gratis, wanneer wij de doosjes voor jullie vullen brengt dat dus een kost met zich mee. Willen jullie zelf vullen om welke reden dan ook, dan kan dat. Daarbij moet gezegd dat we het natuurlijk fijn vinden als de snoepjes of suikerbonen ook bij ons worden aangekocht, al was het maar voor de kwaliteitswaarborg. Maar ook hier: niets is verplicht.

Snoepjes of suikerbonen

Eerst even dit: hoe graag we jullie ook willen helpen om het kostenplaatje te drukken, inboeten aan kwaliteit gaan we nooit doen. Kies je voor suikerbonen, dan zijn dat bij ons altijd alleen de allerbeste Belgische suikerbonen. Gegarandeerd kraakvers, Belgische topkwaliteit, lekker van smaak en beschikbaar in de mooiste kleuren van het moment. Maar suikerbonen zijn ook een stuk duurder dan snoepjes, en snoepjes zijn vandaag net zo ingeburgerd om uit te delen bij een geboorte als suikerbonen. Wil je dus iets voordeliger trakteren, kies dan voor snoepjes of ga voor een combinatie van de twee, waarbij je sommige doosjes vult met snoep en andere met suikerbonen.

Er zijn dus heel wat zaken waarmee je, door slim te combineren, een prachtige doopsuikercreatie kan maken zonder dat dat erg duur hoeft te zijn. Raak je er zelf niet aan uit? We helpen je graag!