Geboortekaartjes kiezen: hoe begin je eraan?

[13 oktober 2019]

Update: Sinds mei 2020 kan je bij Suikerdraakje enkel nog terecht voor chocolade en cadeautjes, niet meer voor geboortekaartjes of doopsuiker.

Hoera, je bent zwanger! In de heerlijke negen maanden die volgen zal je je voorbereiden op de komst van jullie kindje: je richt de babykamer in, koopt alvast dat eerste rompertje en je begint al te denken aan doopsuiker en geboortekaartjes. Maar hoe begin je aan dat laatste? 

Geboortekaartjes bestellen

De stijl van het geboortekaartje kiezen

Waarschijnlijk heb je online al heel wat collecties zien voorbijkomen, van strak tot speels, van kleurrijk tot sober. Elke stijl heeft zijn charme en zoals men zegt: over smaak valt niet te twisten. De stijl van het geboortekaartje bepaalt mee hoe de doopsuiker uitgewerkt zal worden, je zou dus kunnen zeggen dat alles bij het geboortekaartje begint.

Tip: Maak een prikbord aan op Pinterest en pin daar elk geboortekaartje dat jullie mooi vinden. Het is gemakkelijker om op die manier te kiezen uit het eindoverzicht en je krijgt een beter beeld van de stijl die jullie het meest aanspreekt.

Het thema van je geboortekaartjes bepalen

Er zijn nogal wat zaken die kunnen bijdragen tot de keuze van het thema.

Misschien is er een bepaalde illustratie die vaak terugkomt in de kinderkamer en willen jullie heel graag dat datzelfde thema terugkomt in de geboortekaartjes en doopsuiker. 

Of er is iets dat jullie als koppel typeert en waar je graag iets mee wil gaan doen in de kaartjes. Willen jullie graag dat de geboortekaartjes aansluiten bij het seizoen waarin jullie kindje geboren zal worden? Of is de naam die jullie voor jullie kindje gekozen hebben toevallig geschikt om een thema mee uit te werken?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden, en ook hier geldt dat jullie keuze niet alleen de geboortekaartjes, maar ook de doopsuikerartikelen zal bepalen.

Wij maken er heel graag een mooi geheel van.

Geboortekaartjes uit de vaste collectie of een kaartje op maat

Op onze website vind je alle kaartjes die tot de vaste collectie horen en waarbij je enkel aanpassingen kan vragen op niveau van tekst. Vind je je gading niet in het vaste aanbod of heb je echt iets heel specifieks in gedachten, dan kan je opteren voor een geboortekaartje op maat.

Voor een kaartje op maat kan je het beste even langskomen in de winkel. Woon je niet in de buurt of is een bezoekje aan de winkel niet mogelijk? Stuur gerust een mail met jullie wensen, we bekijken hoe we jullie kunnen helpen.

Online of ofline?

Online bestellen is gemakkelijk: zonder je te verplaatsen heb je op onze site onze complete vaste collectie ter beschikking. Alleen: wat je ziet op een beeldscherm is maar een stukje van de volledige uitstraling van het kaartje. Details als reliëfdruk, de textuur van het gebruikte papier, hoe het kaartje voelt wanneer je het vastpakt en opent… dat zijn dingen die op een beeldscherm niet zichtbaar zijn.

Dat een geboortekaartje bij uitstek een product dat mensen toch graag nog eens in het echt bekijken is één van de redenen waarom wij - naast onze webwinkel - een toonzaal hebben geopend. We nodigen je dan ook van ganser harte uit in onze winkel, waar je al dit moois wel kan bewonderen en waar we al jullie vragen meteen kunnen beantwoorden.