Een doopsuikerthema kiezen

[11 augustus 2019]

Doopsuikerthema uiltjes

Update: Sinds mei 2020 kan je bij Suikerdraakje enkel nog terecht voor cadeautjes en pralines, niet meer voor doopsuiker en geboortekaartjes.

Het uitkiezen van suikerbonen en geboortekaartjes hoort bij het aftellen naar de komst van jullie baby, en alles begint bij het bepalen van het thema waarin jullie willen werken. Heb je daar nog geen idee van? Onderstaande zaken kunnen helpen.

Seizoen

Het seizoen waarin je uitgerekend bent kan jullie keuze mee bepalen. Waar jullie in de lente spontaan naar kleuren als fris groen en zacht geel zullen neigen, zal er in de herfst misschien eerder gekozen worden voor diepe, warme kleuren zoals olijfgroen en oranje. Sommige snoepjes sluiten leuk aan bij het seizoen: denk aan suikereitjes rond de Paasperiode of snoepjes in de vorm van watermeloentjes in de zomer. Het thema zelf kan beïnvloed worden door het seizoen: de kans dat er een ijsbeer op je kaartje zal staan is nu eenmaal kleiner in de zomer. Verlies ook het praktische niet uit het oog: chocoladetabletten zijn minder geschikt om uit te delen in de warme zomermaanden, tenzij je zeker weet dat je ze ergens kan bewaren/presenteren waar ze niet zullen smelten.

Het geslacht van het kindje

Kennen jullie het geslacht al, en indien wel: in hoeverre zal dat de stijl van jullie kaartjes en doopsuiker beïnvloeden? Kiezen jullie voor een uitgesproken meisjes- of jongensthema met bijhorende kleuren, of mag het wat neutraler zijn? Het is handig om daar vooraf al even over na te denken.

De naam van het kindje

Het werkt niet altijd, maar heel soms kan de naam een uitgangspunt zijn voor het thema van het kaartje. Lennert, Roos en Casper kregen bijvoorbeeld respectievelijk kaartjes in het leeuwtjes- rozen- en spookjesthema.

Jullie eigen smaak

Het spreekt voor zich dat jullie zelf ook een heel eigen smaak en stijl hebben. Durf die stijl te volgen, los van de huidige trends. Zijn jullie heel erg te vinden voor eenvoudige kaartjes, of houden jullie net van veel detail in de illustratie? Houden jullie de kleuren graag neutraal of kan het niet kleurrijk genoeg zijn? Misschien zijn er zelfs kleine insiders: zaken die jullie als koppel uniek maken en die jullie graag willen verwerken in het doopsuikerthema? De suikerbonen en geboortekaartjes die jullie kiezen voor jullie kindje weerspiegelen jullie eigen smaak, wees niet bang om met ons te delen wat jullie zelf mooi vinden. Het resultaat zal er alleen mooier en unieker door worden.