Een afspraak maken voor doopsuiker

[11 december 2019]

Update: sinds mei 2020 kan je in de winkel enkel nog terecht voor cadeautjes en pralines, niet meer voor doopsuiker en geboortekaartjes.

Kerstmis staat voor de deur en uit ervaring weten we inmiddels dat jullie dan met andere dingen bezig zijn dan met doopsuiker. Misschien is dit net wel het ideale moment om erop na te lezen hoe dat eigenlijk precies werkt, zo'n afspraak in de winkel. Want voor zij die uitgerekend zijn in februari en maart is december wel de maand om aan doopsuiker en geboortekaartjes te beginnen denken.

Zwanger in de winter

Cadeautjes, feesten en ... doopsuiker

Kijk... we snappen het: in november en december draait een mens toch vooral in feest- en cadeautjesmodus. En zonder direct allerlei rollenpatronen te willen bevestigen: heel vaak is het toch nog steeds de vrouw die zich bekommert om geschenkjes, het feestmenu en de decemberplanning. Dat doopsuiker en geboortekaartjes heel even onderaan op het lijstje van "things to do" terechtkomen begrijpen we. Misschien kan je wel tijd vinden om even na te lezen hoe zo'n afspraak in de winkel precies verloopt en waar je alvast aan kan denken op een vrij momentje.

Is het nodig een afspraak te maken?

Je kan in onze winkel terecht van maandag tot en met zaterdag en dat zonder afspraak, gewoon tijdens de openingsuren dus. Weet je echt nog helemaal niet wat je wil, snuffel je graag eens door de geboorteboeken of wil je bepaalde zaken gewoon eens in het echt bekijken, dan kan je gerust binnenspringen wanneer het je past. Ilse geeft antwoord op eventuele vragen en een bezoekje kan je helpen om een concreter idee te krijgen van het thema waarin je wil werken. Weet je vooraf dat jullie een berg vragen hebben, hebben jullie al een idee voor ogen en wil je de mogelijkheden bespreken of wil je gewoon zeker zijn dat er iemand is die exclusief tijd vrijmaakt voor een gesprek zonder onderbrekingen? Dan maak je beter wel een afspraak. Ook wanneer je echt niet kan langskomen tijdens de openingsuren kan je ons contacteren voor een afspraak daarbuiten.

Hoe verloopt zo'n gesprek?

Willen jullie enkel geboortekaartjes, enkel doopsuiker of het volledige pakket, door ons afgewerkt of voorzien om zelf te vullen... het kan allemaal. Dat is dan ook de eerste vraag die we jullie zullen stellen. In de verdere uitleg ga ik even uit van het totaalpakket... schrap wat niet past :-)

Het geboortethema kiezen

Soms komen mensen langs met een thema in gedachten, soms ook helemaal niet. Willen jullie werken met een bepaalde illustratie, hebben jullie een kleurenpallet voor ogen, houden jullie van basic of kan het niet bling genoeg zijn? Samen zoeken we welk thema bij jullie past. Snuisteren in de geboorteboeken hoort daar meestal bij.

De geboortekaartjes: uit de boeken of op maat

Voor elk geboortekaartje uit de vaste collectie geldt dat we doopsuiker in het bijhorende thema kunnen maken en omgekeerd: met elke illustratie uit onze eigen collectie kunnen we geboortekaartjes maken. Zit jullie idee nog niet in onze eigen collectie en ook niet in de boeken? Dan laten we een illustratie op maat maken. Hou er rekening mee dat die laatste optie iets meer tijd in beslag neemt.

Doopsuikerdoosjes

De doopsuikerdoosjes vormen de basis van jullie doopsuikercreatie, ze krijgen dan ook de nodige aandacht. We bekijken samen welke doopsuikerdoosjes jullie voorkeur hebben: kartonnen doosjes, blikjes, glazen potjes... het kan allemaal. Personaliseren we ze met een sticker, bedrukken we ze met naam of zorgen we voor een naamkaartje? We noteren jullie voorkeur en gaan er later mee aan de slag.

De vulling

Belangrijk voor de prijsopgave en voor het uitzicht van jullie doopsuiker: kiezen jullie voor suikerbonen, snoepjes, chocoparels of een combinatie van deze vullingen? Misschien willen jullie de traditionele suikerbonen aanvullen met chocoladetabletten of kauwgom? De tijd van uitsluitend suikerbonen is voorbij, vandaag is er een waaier aan mogelijkheden. Zo wordt elke presentatie uniek.

Bedankjes

Doopsuikerdoosjes worden vaak aangevuld met alternatieve geboortebedankjes. Dat brengt ook wat variatie in het geheel. We overlopen samen of jullie dit wensen en welke geboortebedankjes jullie leuk vinden. Ook aan de kinderen wordt gedacht: zij krijgen een afzonderlijk geschenkje.

Hoe lang duurt een afspraak?

Dat is een beetje afhankelijk van hoeveel vragen jullie zelf hebben natuurlijk, over het algemeen houden we rekening met een uurtje.

Naar huis... met huiswerk

Meestal hebben onze klanten er bij een eerste afspraak nog geen idee van hoeveel kaartjes, doosjes en bedankjes er nodig zijn. Daarom stuur ik hen heel vaak naar huis met een opdracht :-) Van zodra jullie een beeld hebben van de nodige aantallen mogen deze aantallen naar mij doorgemaild worden, ik bezorg jullie vervolgens een offerte op maat. Tip: maak een lijst van alle mensen die je een kaartje wil sturen, noteer wie je op bezoek verwacht en of deze personen al dan niet kinderen hebben. De lijst die je zo krijgt helpt je al een heel eind op weg!

De voorbeeldjes

Akkoord met de vooropgestelde prijs? Dan wordt de bestelling ingegeven in ons systeem. Jullie ontvangen een orderbevestiging en een mailtje waarin je de gegevens kan vinden die we nodig hebben voor de tekstopmaak van het geboortekaartje. Jullie ontvangen een digitiale proefdruk van het kaartje, tegelijk ga ik van start met het maken van echte voorbeeldjes van de artikelen die jullie hebben uitgekozen. We maken een tweede afspraak, waarbij jullie alles eens in het echt kunnen komen bewonderen. Doosjes, bedankjes... van alles wordt een afgewerkt voorbeeld gemaakt om verrassingen achteraf te vermijden. Pas na jullie goedkeuring starten we met de productie.

Aftellen

We zorgen ervoor dat de doopsuikerartikelen een maand voor de uitgerekende datum klaarstaan in de winkel. Afhalen kan na de geboorte samen met de geboortekaartjes. Willen jullie zelf vullen, dan zorgen we dat je al het nodige twee maanden voor de uitgerekende datum kan afhalen.

Kortom...

Er kruipt wel wat tijd in het samenstellen van het perfecte geheel... wacht niet te lang met het vastleggen van jullie afspraak ;-) Dat kan het beste door een mailtje te sturen. Tot binnenkort!