juli

Eentje voor de collega's

04/07/2020 Sinds de uitverkoop van start ging krijg ik regelmatig vragen van mensen die graag zelf een doopsuikerwinkel willen starten en van collega's. Over de voorraad, de website, de machines die we verkopen... Om mezelf wat te sparen van -tig keer dezelfde uitleg bundel ik het antwoord op de meest gestelde vragen in een blogbericht. Vooral voor professionelen deze keer dus.

juni

Stockerverkoop doopsuiker

20/06/2020 Suikerdraakje gaat verder als cadeauwinkel met pralines, zoets en moois. Het doopsuikerassortiment wordt opgeruimd met korting.

Zomervakantie Suikerdraakje

16/06/2020 In onze etalage heerst momenteel een tropische sfeer. Kom nog in juni en juli onze geschenkjes ontdekken, ons jaarlijks verlof nemen we dit jaar in augustus.

Leuks voor in de keuken

16/06/2020 Koken is leuk, zeker met onze prachtige nieuwe keukengadgets. Een knoflookpers in de vorm van graaf Dracula of een walvis eiersnijder? Ontdek het in de winkel of online.

mei

Cadeautjes voor vaderdag

25/05/2020 Zoek je een leuk geschenkje voor vaderdag? Spring eens binnen in de winkel of bestel je geschenkpakket online!

Vrije toegang

25/05/2020 Ja. In onze winkel mag je binnenkomen, rondkijken en gewoon weer buitenstappen. En nee, daarmee beledig je niemand. Om te kijken of om te kopen, je bent welkom!

Gezellig tafelen

15/05/2020 Vind je het ook zo leuk om mooie spulletjes uit te kiezen om gezellig te tafelen? Kom snel onze nieuwste aanwinst ontdekken!

Een nieuwe start

10/05/2020 Wie al eens een wandeling door Pamel maakte de laatste weken heeft het misschien al opgemerkt: de etalage van Suikerdraakje ziet er ineens helemaal anders uit dan voordien. We nemen inderdaad een nieuwe start vanaf woensdag...

New beginnings

01/05/2020 Na tien jaar werd het tijd voor vernieuwing... We schrappen geboortekaartjes uit ons assortiment en gaan voor doopsuiker terug naar uitsluitend online verkoop.

Mooie cadeautjes voor moederdag

01/05/2020 Moederdag komt eraan, en net als Pasen zal het er eentje zijn die de geschiedenisboeken zal halen. Want onze kindjes mogen we wel knuffelen thuis, maar onze eigen mama's een dikke knuffel geven, dat kan nu even niet. Langskomen in de winkel om een leuk geschenkje uit te kiezen voor je mama kan helaas ook niet... maar online kan je ook mooie geschenken bestellen.

Prachtige knuffels voor de allerkleinsten

01/05/2020 Weinig mensen weten het, maar Suikerdraakje ging in 2006 van start als webwinkel met houten en ander bijzonder speelgoed. Ik kon in die tijd oprecht blij worden bij het ontdekken van een mooi merk... en dat enthousiasme van toen kwam weer helemaal terug toen ik Moulin Roty ontdekte.

april

Suikerdraakje dankt

13/04/2020 Ik zag onze Paasverkoop een kleine maand geleden eerlijk gezegd al helemaal mislukken. Dankzij jullie werd het toch nog een succes, bedankt!

maart

Koop een eitje, help een draakje

20/03/2020 Ondernemen in tijden van Corona, het is niet eenvoudig. Om het allemaal een beetje leefbaar te houden roepen we op jullie Paaseitjes online te kopen. Draakje zal er jullie eeuwig dankbaar voor zijn :)

Aangepaste openingsuren

18/03/2020 De maatregelen die de overheid neemt in de strijd tegen het Coronavirus hebben invloed op onze en andere winkels. We houden jullie graag op de hoogte van onze aangepaste openingsuren.

Doopsuiker raket voor Warre

05/03/2020 We love you... to the moon and back. In dit thema wilden de mama en papa van Warre hun kaartjes en suikerbonen laten uitwerken door ons.

Paassfeer in de winkel

04/03/2020 Met de ene storm na de andere zou je bijna denken dat het nooit lente zal worden... Zin in wat lentesfeer? Kom langs in de winkel en ontdek ons Paasassortiment!

februari

Een ijslammetje voor de Communie

18/02/2020 De periode van de Communnies en lentefeesten komt er weer aan. Voor ons betekent dat traditioneel heel veel communiebedankjes met foto maken, en sinds dit jaar horen er ook ijslammetjes bij :-)

januari

Een olifantje voor Cleo

23/01/2020 Voor Cleo combineerden we een eenvoudig geboortekaartje met suikerboontjes met een bling gehalte. Goud en roze, het perfecte huwelijk!

Een beer voor Viktor

21/01/2020 Viktor kreeg een winters geboortekaartje met een beertje erop, helemaal op maat gemaakt door een vriend van het gezin.

Een zeepaardje voor Lauren

21/01/2020 De mama en papa van Lauren kozen voor het thema zee, met een zeepaardje als centrale illustratie voor zowel geboortekaartjes als doopsuiker.

Klein geschenkje, groot gebaar

18/01/2020 Valentijn komt eraan, verras jij je partner met een klein geschenkje?

Geboortekaartje met vogeltje voor Nyssa

17/01/2020 Nyssa kreeg een geboortekaartje met een vogeltje op steigerhout.

Doopsuiker voor Daan

06/01/2020 Voor Daan werkten we een geboortekaartje op maat uit in stoer kraftkarton met een strak geometrisch patroon. De suikerbonen werden op het kaartje afgestemd.

Over sponsoring

04/01/2020 Als kleinhandelaar in een klein dorp kan je niet om de vraag naar sponsoring heen. Omdat we niet overal ja op kunnen zeggen geven we graag een woordje uitleg over ons sponsorbeleid.

Doopsuiker voor Djoya

04/01/2020 Djoya werd onze eerste geboorte van 2020. Zij kreeg kaartjes en suikerbonen in roze met gouden details.

december 2019

Doopsuiker voor Olivia

28/12/2019 Olivia is geboren op 21 december 2019. Voor haar doopsuiker werkten we in de stijl van het geboortekaartje: een elegant kaartje met een hartjesboom in foliedruk.

Doopsuiker voor Dre

27/12/2019 Grote broer worden, dat is iets heel bijzonders. Het kan dan ook leuk zijn om broer of zus een rol te laten spelen in het geboortekaartje. Dre kreeg een kaartje met een prachtige illustratie van twee broertjes erop: vriendjes voor het leven!

Zoete geschenkpakketten

20/12/2019 De gezelligste tijd van het jaar is er weer... Ben je uitgenodigd om te gaan eten bij vrienden of familie, dan wil je de gastvrouw en/of gastheer vast verrassen met een geschenkje.

Doopsuiker Elize

20/12/2019 Eind november mochten we Elize welkom heten. Haar doopsuiker werkten we volledig uit in het thema van het geboortekaartje: een roze vogeltje op een achtergrond van steigerhout.

Doopsuiker Tess: Daisy Duck

19/12/2019 De mama en papa van Tess wisten heel goed wat ze wilden als doopsuiker en geboortekaartjes: roze en liefst in het thema van Daisy Duck! Zo gezegd, zo gedaan...

Doopsuikerthema Thor

17/12/2019 Denk je aan doopsuiker, dan is zwart misschien niet de eerste kleur die in je opkomt. Voor dit doopsuikerthema met een wolf kozen we echter wel voor een combinatie van zwart, wit en goud. Met een erg stijlvol resultaat!

Eco doopsuiker met een vogeltje voor Hugo

15/12/2019 Op 13 december 2019 is Hugo geboren. Zijn mama en papa kozen voor bewuste, eco-vriendelijke doopsuiker en een bijhorend geboortekaartje met een vogeltje in goudfoliedruk. Welkom lieve Hugo!

Kraft doopsuiker met een beertje

14/12/2019 Voor Lodewijk werkten we naar het geboortekaartje met berensnoetje: een stoere kaart in kraft die door het beertje erop toch weer schattig is. We combineerde snoepzakjes, schuifdoosjes en blikjes met een houten deksel. Het resultaat was stoer en zacht tegelijk.

Doopsuikerthema vos

13/12/2019 Ik heb een zwak voor zachte illustraties. Het vosje dat we gebruikten voor thema Warre is dan ook echt één van mijn favorietjes... Zachte kleuren en een sprookjesachtige uitstraling, geschikt voor jongens en meisjes.

Een afspraak maken voor doopsuiker

11/12/2019 Kerstmis staat voor de deur en uit ervaring weten we inmiddels dat jullie dan met andere dingen bezig zijn dan met doopsuiker. Misschien is dit net wel het ideale moment om erop na te lezen hoe dat eigenlijk precies werkt, zo'n afspraak in de winkel. Want voor zij die uitgerekend zijn in februari en maart is december wel de maand om aan doopsuiker en geboortekaartjes te beginnen denken.

Dessert voor de eindejaarsfeesten

08/12/2019 Ik hou ervan de gasten een keuze te geven aan tafel. Verschillende hapjes bij het aperitief, keuze uit verschillende groenten bij het hoofdgerecht, ... en een rijke keuze aan desserts.

All I want for Christmas ... is Barú

08/12/2019 We zijn altijd blij wanneer er weer een nieuw merk zijn intrede doet in onze winkel, helemaal als dat een Belgisch merk is. Barù, dat zijn zalige marshmellows, heerlijke chocolaatjes en lekkere chocolademelk. Al dat lekkers is ook nog eens mooi verpakt. Echt iets voor Suikerdraakje, dachten wij zo...

Thee als Kerstgeschenk

05/12/2019 Thee is saai zeg je? Doet je denken aan deftige dames met het pinkje in de lucht? Of aan een drankje dat je toch vooral drinkt bij een flinke verkoudheid? Lees even mee... je zou je mening nog wel eens kunnen herzien.

Hoeveel kost doopsuiker?

04/12/2019 Doopsuiker en geboortekaartjes koop je niet zo vaak. Met welk kostenplaatje moet je zoal rekening houden en waar moet je op letten bij de aankoop?

november 2019

Wanneer doopsuiker bestellen?

22/11/2019 De geboorte van jullie kindje is een bijzondere gebeurtenis, de bijhorende doopsuikertjes zijn al even bijzondere geschenkjes om deze dag in de verf te zetten. Wanneer bestel je die doopsuikergeschenkjes nu het beste?

De Sint komt eraan

05/11/2019 Ken je dat? Dat je eind oktober ineens luidop "All I want for Christmas" loopt te zingen? Akkoord, we moeten nog heel even geduld hebben, de kerstboom kan nog nét niet :-) Maar Sinterklaaslekkers kan wel, en daarvoor moet je in onze winkel zijn!

oktober 2019

Tekst op geboortekaartjes

29/10/2019 Wanneer je bij ons geboortekaartjes bestelt, dan sturen we jou altijd een overzicht van de gegevens die we zeker nodig hebben. Maar het kan wel handig zijn om vooraf ook al even na te denken over wat je allemaal op dat kaartje wil zetten, dat kan de keuze van het kaartje mee bepalen. Er zijn geboortekaartjes met veel ruimte voor tekst, er zijn er waar dat wat minder het geval is.

Doopsuiker bestellen: online of in de winkel?

23/10/2019 Online doopsuiker bestellen of in de winkel, waar kies je voor?

Voor het eerst uit na de bevalling

20/10/2019 De periode na de geboorte van je baby is een hele bijzondere tijd. Al je liefde en energie liggen bij je zoete kindje. Maar het is ook de periode waarin je misschien jezelf een beetje verwaarloost en misschien ook wel je relatie met je partner. Vergeet niet dat het soms ook belangrijk is om wat quality time in te plannen! 

Suikerbonen of snoepjes als doopsuiker?

15/10/2019 De traditionele suikerbonen hebben er een heleboel alternatieven bij gekregen. Deel je enkel suikerbonen uit, ga je voor snoepjes, of kies je voor een combinatie van de twee?

Geboortekaartjes: wanneer bestel je ze en hoeveel heb je er nodig?

14/10/2019 Ik vind het altijd een beetje een grappige vraag, maar we krijgen ze best vaak: hoeveel geboortekaartjes moet je nu eigenlijk bestellen? Daar is niet één sluitend antwoord op te geven natuurlijk, hoeveel kaartjes je nodig hebt hangt helemaal af van hoe groot jullie familie- en vriendenkring is. Toch kan ik een paar tips meegeven die kunnen helpen in het bepalen van het aantal geboortekaartjes dat je het beste bestelt.

Praline van de maand oktober: Stronger Together

13/10/2019 Een nieuwe maand, een nieuwe praline. In oktober is dat een heerlijke praline met koffieroom.

Geboortekaartjes kiezen: hoe begin je eraan?

13/10/2019 Hoera, je bent zwanger! In de heerlijke negen maanden die volgen zal je je voorbereiden op de komst van jullie kindje: je richt de babykamer in, koopt alvast dat eerste rompertje en je begint al te denken aan doopsuiker en geboortekaartjes. Maar hoe begin je aan dat laatste? 

En dan de ijstaarten

10/10/2019 De tijd dat ijstaarten enkel met Kerstmis op tafel verschenen is voorbij: voortaan vind je ze echt voor elke gelegenheid.

Over roomijs en hoe het ene ijsje het andere toch niet is

01/10/2019 Missault als antwoord op onze vraag naar echt lekker ijs.

september 2019

Het nieuwe chocoladeseizoen is begonnen!

20/09/2019 De herfst is bij uitstek het moment om weer gezellig samen te zitten. Met een heerlijk kopje thee of koffie... en een chocolaatje natuurlijk!

augustus 2019

Een doopsuikerthema kiezen

11/08/2019 Samenstellen van een doopsuikercreatie begint vanuit een thema. Hoe kies je zo'n thema?

april 2019

Het einde van de suikerboon...?

11/04/2019 Suikerbonen uitdelen bij een geboorte, het is een typisch Belgische traditie. Is ze met uitsterven bedreigd, of overleeft ons traditionele suikerboontje de tand des tijds?